Klaar om te wonen

Klaar om te wonen

Een nieuw huis is altijd spannend. Of je nu voor het eerst uit je ouderlijk huis vertrekt of al jaren op jezelf woont. Een verhuizing leidt een nieuw hoofdstuk in. Maar hoe regel je nu een soepele overgang? Het maakt niet uit of je al honderd keer verhuisd bent, het blijft een hoop werk. Dit is een kort lijstje met de punten die je moet regelen voor je in je woning kan. Lees je mee?

Alles fris en fruitig

Wanneer je de sleutel krijgt, kan je het beste meteen een emmer en zeep meenemen. Ondanks dat het gebruikelijk is om je huis voor vertrek schoon te maken, kan je dit als nieuwe bewoner beter zelf ook doen. Dan weet je zeker dat alles ‘fris en fruitig’ is voor je jouw spulletjes erin plaatst. Misschien heb je nog lieve familie leden of vrienden die willen helpen en dan is het zo gebeurd. Het huis is weer helemaal schoon en klaar voor alles wat jij ermee wilt doen.

Goed geverfd

Dan is het fijn om alles ook een likje verf te geven. Nieuw gewitte wanden bijvoorbeeld. Het maakt het huis nog frisser en zorgt dat alle overblijfselen van de vorige bewoner bedenkt worden. Je kan zelfs nog een mooi kleurtje toevoegen aan een muur in de woonkamer, zo springt die echt in het oog.

De basis erin

Zelf vind ik het prettigst om in twee delen te verhuizen, eerst de grote meubels en daarna al het kleine spul. Zo staat de basis erin en kan al het andere daarna meteen op zijn plek gezet worden. Zo voorkom je dat er nog weken dozen staan overal. Daarnaast, als je nieuwe meubels koopt of toevoegt, kan je zo goed zien of alles bij elkaar past zonder de poespas eromheen.

Aankleding en stijl

En dan kan de aankleding beginnen. Dat vind ik toch wel het leukste deel. In die fase begint het huis echt van jou te worden omdat je alles toevoegt wat jou herinnert aan thuis en wat verder jouw stijl in huis reflecteert. Neem hier de tijd voor maar stel het niet uit. Het kan best wat werk zijn maar dan heb je ook wat als alles staat.

Zelf ben ik een enorme fan van ledstrips als verlichting, omdat ze enorm veelzijdig zijn. je kan de strips gebruiken voor primaire verlichting maar ook als sierverlichting. Daarnaast is het vaak mogelijk om de verlichting te verplaatsen. Dat is niet altijd mogelijk met standaard verlichting. Veel mensen denken dat ledstrips koud licht afgeven maar bij de ledstrip-specialist.nl hebben ze prachtige strips voor iedere stijl.

Reacties zijn gesloten.