De voordelen van zonwering

De voordelen van zonwering

Zonwering is te koop in allerlei varianten. Zo kun je voor een variant binnen kiezen, zoals lamellen, gordijnen, luxaflex of rolluiken, maar ook een buitenvariant kan een goede aankoop zijn. Denk hierbij aan screens, knikarmschermen, uitvalschermen, markiezen en shutters. Is het het waard om te investeren in goede zonwering of gebruik je het alleen op die enkele warme zomerdag? We zetten speciaal voor jou de voordelen op een rijtje.

Behoud een aangename binnentemperatuur

Zodra de eerste voorjaarszon in de tuin schijnt, zit de helft van de Nederlanders buiten. Hoewel het heerlijk is om buiten van wat zonneschijn te genieten, is de zon die door de ramen valt in de zomer wat minder gewenst. De temperatuur in huis loopt dan namelijk al snel op. Met een scherm of screen kun je een gedeelte van die warmte buiten de deur houden.

Bespaar op stookkosten

Ook in de winter biedt wering tegen de zon voordelen. Het draagt namelijk bij tot goede isolatie van het huis. Rolluiken en gordijnen houden de kou buiten en de warmte binnen. Het gebruik van wering binnen en/of buiten zal dus een positief effect hebben op je stookkosten.

Geniet van privacy

Vooral als je met je huis pal aan de weg staat, zul je dit aspect appreciƫren. Met name screens zullen de pottenkijkers weren, terwijl jij wel gewoon lekker naar buiten kunt kijken. Er kan een verschil zitten in de mate van zonlicht die screens doorlaten. Het is dus belangrijk voor de aanschaf te bedenken wat je belangrijk vindt. Vind je het privacy aspect belangrijk, dan kies je misschien sneller voor screens die weliswaar meer licht doorlaten, maar die niemand een blik naar binnen gunnen. Op deze manier kun je ze namelijk 24/7 gebruiken zonder dat je kamer donker aanvoelt.

Bescherm je meubels

We staan er misschien niet altijd bij stil, maar ook onze meubels hebben het soms zwaar te verduren in de zon. Om je interieur te beschermen tegen verkleuring ten gevolge van het zonlicht, kun je het beste kiezen voor een knikarmscherm of een uitvalscherm. Deze beschermen namelijk over het algemeen ook tegen UV-straling.

Ieder type is uniek

Zoals je ziet, biedt wering tegen de zon een aantal voordelen, zodat je zowel in de winter als in de zomer van je aankoop kunt genieten. Natuurlijk heeft elk type zonwering ook zo zijn eigen voor- en nadelen. Zo kun je onder een knikarm- of uitvalscherm ook lekker in de schaduw zitten, terwijl je geniet van het heerlijke weer. Een rolluik binnen blijft langer schoon en vergt dus minder onderhoud. Ook heeft elk type zo zijn eigen uitstraling, dus is het goed om na te gaan welke stijl het beste bij je huis past.

Reacties zijn gesloten.