Belangrijk informatie over nieuwe zonnepanelen
Met behulp van een zonnecel wordt lichtenergie omgevormd tot elektrische energie. De meest bekende is de fotovoltaïsche cel. Deze worden met grote aantallen tegelijk gemonteerd in een zonnepaneel. Vaak wordt gedacht dat er geen zonne-energie wordt geproduceerd op een bewolkte dag. Deze veronderstelling is niet juist! Er wordt wel degelijk geproduceerd maar in mindere mate! Ben jij ook op zoek naar voordelige zonnepanelen? Vraag dan altijd verschillende offerte aan bij installateurs uit de buurt. Zo heb je betrouwbaar beeld bij een realistische prijs.
Werking van een zonnecel
Silicium is een halfgeleidermateriaal en is het belangrijkste materiaal. Wanneer er licht op binnenvalt, zullen er elektronen worden losgestoten binnen de halfgeleider. Op de halfgeleider staat een elektrisch veld en daardoor gaan de elektronen allemaal dezelfde richting op. Met andere woorden; er gaat een stroom lopen. Deze stroom kan worden toegepast om een lamp te voorzien van stroom waardoor deze gaat branden. Er zijn drie soorten panelen:
- De eerste is de polykristallijne silicium cel. Is herkenbaar aan de korrelige textuur en de bekende blauwe kleur. Deze zonnecel wordt het meest gebruikt door de gunstige prijs/kwaliteitverhouding.
- De tweede is de monokristallijne silicium cel. Heeft dezelfde kwaliteit en is blauw of zwart van kleur.
- De derde is de dunne laag cellen. Goedkoper dan de eerste en tweede maar het rendement is een stuk lager.
Goede terugverdientijd en rendement
Derde generatie zonnepanelen zijn goedkoper en kwalitatief bijzonder goed. En dat geldt met name voor de zonnecellen. Deze cellen zijn dunne-film-cellen en geven een bijzonder hoge efficiëntie aan licht naar energie tegen een betaalbare prijs. Deze cellen zijn polymeer zonnecellen. En de reden is om zo de kostprijs zo laag mogelijk te maken. Dan pas wordt het écht interessant om zonnepanelen aan te schaffen want de terugverdientijd wordt dan veel korter dan nu het geval is. Nog een reden is omdat de derde generatie aan de lopende band kunnen worden gemaakt. Dus goedkoper en kwalitatief veel beter. De laatste reden is dat er geen silicium meer aan te pas komt. Silicium is een peperdure stof en daardoor zal de kostprijs ook zakken. Ondanks dat men altijd op zoek is naar verbeteringen zal het rendement hetzelfde blijven.
Kan ik ook gratis zonnepanelen laten plaatsen?
En dat lijkt te mooi om waar te zijn: gratis zonnepanelen maar het kan! U hoeft geen enkele investering te doen maar u profiteert voor de volle honderd procent! Wat staat u allemaal te wachten? U verdient geld, u hoeft zelf niets te installeren, u loopt geen risico en na een bepaald aantal jaren worden zij ook nog eens helemaal van u. Kort samengevat gaat u uw dak verhuren.
Enkele voorwaarden
U ontvangt geen enkele subsidie, die ontvangt uw installateur. U moet een schuin dak hebben dat zuidelijk is georiënteerd. Deze moet tenminste een oppervlak hebben van 160 vierkante meter. Heeft u een plat dak, dan moet u een oppervlak hebben van 400 vierkante meter. Mocht u een energieleveringscontract hebben, dan is dat geen enkel probleem. Het plaatsen heeft namelijk niks met uw energieleverancier te maken. Het voordeel is dat u minder gaat afnemen. U moet ook in aanmerking komen voor subsidie op uw adres.